Najbolj popularni počivalniki v Sloveniji

0 Všečkov

Najbolj popularni počivalniki v Sloveniji

Zadnja leta veljajo počivalniki, ki jih praviloma postavimo v dnevne sobe, jedilnice in tudi poslovne prostore, za pravi pohištveni hit, saj se vedno več gospodinjstev in tudi poslovnih subjektov odloča za nakup počivalnika, ki lahko služi kot dodatno sedišče npr. v dnevni sobi ali kot ločen pohištveni, stilski in estetski element, ki pa je obenem tudi praktičen.

Ravno zaradi popularnosti počivalnikov smo se odločili v tem blog zapisu pripraviti pregled nekaterih bolj specifičnih vrst med njimi, pri čemer pa je treba takoj povedati, da zanimanja za počivalnike, v vseh segmentih (počivalniki za otroke, specifični, masažni počivalniki, počivalniki s tabureji,...) naraščajo.

Električni počivalniki

Električni počivalniki

Še posebej na segmentu s pomočjo elektrike upravljanih počivalnikov, povpraševanja in zanimanja strmo naraščajo, saj je med njimi mogoče srečati različne (od takšnih, kjer s pomočjo elektrike upravljamo in spreminjamo le spodnje, nožne dele počivalnikov), do takšnih, kjer je s pomočjo elektrike, mogoče upravljati tudi z nakonom naslonjal, z naklonom naslonjala za roke, nagibom celotnega počivalnika in še kako drugače.

V tem segmentu zato še posebej izstopajo tako imenovani masažni počivalniki, za katere pa se zraven gospodinjstev, pogosto odločajo tudi podjetja, ki ponujajo najrazličnejše welness, fitness in druge, masažne in sprostitvene storitve.

Ko smo že pri turizmu, so v dejavnosti turistične branže, izjemno popularni tudi tako imenovani počivalniki za savno, katerih glavna odlika je njihova trpežnost in pa seveda specifična izdelava, prilagojena močnim temperaturnim nihanjem in vlažnosti prostorov za savnanje in sprostitev.

Dizajnerski počivalniki

Dizajnerski počivalniki

Dizajnerski počivalniki so segment, ki zanima tako kupce z nekoliko višjo kupno močjo, hkrati pa celo vrsto notranjih opremljevalcev in interior dizajnerjev, ki želijo načrtovane notranje, bivalne prostore, urediti tako, da vanje v kak primeren kotiček, postavijo tudi estetsko dovršen in funkcionalen počivalnik.

V glavnem gre v teh primerih za počivalnike, ki so na trgu dobili naziv relax počivalniki, je pa v zadnjih letih med njimi mogoče opaziti tudi številne relax in dizajnerkse počivalnike, ki so namenjeni izključno specifičnim skupinam (npr. dizajnerski in relax počivalniki za otroke, t.i. baby počivalniki,...)

Materiali počivalnikov

Materiali počivalnikov

V osnovi se sicer počivalniki med seboj ločijo po izvedbi in materialu, iz katerega so izdelani, v Sloveniji pa med vsemi, še vedno najbolj prednjačijo leseni počivalniki, ki pa jim je različno in poljubno dodan tudi ostali material.

Tako so lahko leseni počivalniki čudovito kombiniriani z npr. Blagom (tako imenovani počivalniki iz blaga), še bolj elegantnejši in pogosteje prisotni v poslovnih prostorih, pa so tudi usnjeni počivalniki.

V zadnjih treh do petih letih so na trgu različnih materialov, iz katerih so izdelani počivalniki, prav posebno mesto in zelo močno pozicijo, dosegli tudi počivalniki iz ratana.

Ko povrašamo povprečno gospodinjstvo v katerih prostorih se največkrat postavi počivalnik, jih kar 62,4% odgovori, da so njihovi počivalniki, postavljeni kot pohištvo za dnevne sobe, sicer pa se pri njihovem nakupu, ogromno ljudi, zanima za počivalnike tudi za spalnice, otroške sobe in drugod.

Med specifično izdelanimi počivalniki, je prav, da omenimo tudi počivalnike, ki so posebej primerni za hrbtenico in pa počivalnike, ki tako, kot v starih časih, omogočajo, guganje.

Med vso ponudbno počivalnikov, vas povabimo, da si široko paleto izmed njih ogledate, tudi na naši spletni strani.

Objavljeno v: Dnevne sobe