10 preprostih nasvetov, kako opremiti spalnico za največje udobje in prijeten počitek

Toda spalnice so več kot le prostor za spanje. Vaša spalnica mora biti kraj, kamor se lahko odpravite stran od hrupa, se sprostite in se ves čas počutite 100-odstotno udobno.

Udobje spalnice je izjemno pomembno

Spalnice iz prodajnega programa Pohištvo 123 že imajo eleganten dizajn in razkošen občutek, ki vam dajejo prijeten prostor za bivanje in spanje. Če pa iščete načine, kako opremiti spalnico še bolj udobno, upoštevajte spodnjih 10 koristnih nasvetov.

1. Poskrbite za primerno osvetlitev

Preprosto prilagajanje načina osvetlitve vaše spalnice lahko močno vpliva na splošno raven udobja same sobe. Izbira mehke svetlobe v nasprotju s svetlimi, ostrimi stropnimi lučmi je dober način. Pravzaprav je izogibanje stropni razsvetljavi, če je le mogoče, eden od načinov, kako narediti svetlobo v svoji sobi bolj udobno. Uporaba zatemnilnikov na luči v vaši spalnici vam lahko omogoči popoln nadzor nad nivojem svetlosti, uporaba senčnika na žarnicah pa pomaga razpršiti svetlobo po prostoru. Da vaša soba ne bi bila preveč svetla zaradi naravne sončne svetlobe, namestite senčila, roloje ali zavese za zatemnitev prostora.

2. Poigrajte se s preprogami

Ni pomembno, ali je vaša spalnica prekrita z laminatom, ploščicami ali imate lesena tla, preproge so odličen način za dodajanje teksture in barve vaši spalnici. To seveda lahko poskrbi tudi za toplejše in udobnejše površine za hojo. Polaganje preprog v različnih oblikah in vzorcih je preprost način, da vaši spalnici dodate nekaj udobja.

3. Dodajte več dekorativnih blazin

Dodajanje vzglavnikov v vaši spalnici je še en način za ustvarjanje udobnega vzdušja. Konec koncev, kaj bi lahko bilo prijetnejše od kupa puhastih blazin? Ko gre za blazine in njihovo vlogo pri udobju spalnice, je običajno več kot jih imate, bolje je. Prav tako lahko kombinirate različne barve in dizajne vzglavnikov, da dodate stilski dekor prostoru.

Dekorativne blazine niso nikoli odveč

4. Odločite se za kakovostno posteljnino

Vlaganje v dobro posteljnino je odlična odločitev za izboljšanje udobja spalnice. To je morda najpomembnejši vidik spalnice, saj bo neposredno vplival na kakovost spanca, ki ga lahko imate. Posteljnina naj bo iz visokokakovostnih in mehkih tkanin. Poleg tega se prepričajte, da izberete vzmetnico, ki vam ustreza – dolgoročno boste za tako izbiro hvaležni.

5. Izogibajte se elektroniki

Elektronika zelo redko prispeva k ravni udobja ali prijetnemu vzdušju spalnice. Seveda je gledanje vaše najljubše oddaje iz udobne postelje prijetno, vidni elektronski kabli pa ne. Skrijte elektroniko, kadar je mogoče, in poskusite ugotoviti, katera oddajajo zvoke ali svetlobo, ki bi lahko vplivala na vaš spanec.

6. Obesite navdihujoče/pomirjujoče umetnine

Obešene umetnine ali razstavljeni dekorji v vaši spalnici, ki navdihujejo in pomirjajo, bodo pomagali ustvariti sproščujoč ton, ki ga iščete. Slikovita umetniška dela naravnega okolja so lahko odlična izbira, prav tako pomembne fotografije ali zgodovinski spominki, ki povedo nekaj o vaši osebnosti.

7. Strateško postavite pohištvo

Postavitev pohištva za vašo spalnico lahko močno vpliva na udobje. Pazite, da svojo spalnico ne natrpate s pohištvom, saj lahko to povzroči stresno in neorganizirano okolje. Lokacija pohištva v vaši spalnici mora biti praktična, funkcionalna in prijetna. Primeri optimiziranega tlorisa spalnice vključujejo vašo posteljo obrnjeno stran od vrat in oken, postavitev nočnih omaric v dosegu vaše postelje in zagotavljanje pravih višin, pa tudi ustrezno dodelitev različnih delov sobe za določene dejavnosti (npr. ustvarjalni kotiček, delovna postaja, spalni prostor itd.).

Strateška postavitev postelje je pomembna

8. Zmanjšajte hrup

Zmanjšanje hrupa v vaši spalnici bo pripomoglo k boljšemu spanju. Pripomočki in elektronika, ki oddajajo zvok, vas lahko ponoči zbujajo. Poskusite te naprave puščati čim dlje od postelje ali jih vsako noč izklopiti. Včasih je lahko učinkovita strategija tudi dodajanje „neslišnega“ hrupa v vašo spalnic, ki ga oddaja ventilator ali čistilec zraka.

9. Nadzorujte temperaturo

Soba, ki je prevroča ali premrzla, nikakor ne more biti udobna, vendar obstajajo stvari, ki jih lahko naredite za nadzor temperature v svoji spalnici. Idealna temperatura za spanje je približno 18-19 stopinj celzija. Razmislite o programiranju termostata na to temperaturo. Medtem ko smo prej omenili, da nikoli ne morete imeti dovolj blazin, lahko preveliko dodajanje povzroči zvišanje temperature v vaši postelji in neudobno spanje. Če želite, da so blazine na ogled čez dan, jih morda odstranite ponoči, ko je čas za spanje.

10. Premislite o barvah

Nekatere barvne sheme in odtenki lahko povečajo ali zmanjšajo raven udobja spalnice. Čeprav ni jasnega odgovora, ali temni odtenki ali svetle barve bolje delujejo za udobnejšo sobo, je pomembno ugotoviti, kaj vas bolj vabi in kaj vam bo pomagalo, da se počutite najbolj sproščeno in udobno. Nekateri verjamejo, da je popolnoma bela soba najbolj prijeten prostor, drugi pa imajo raje temno barvo, ki bolj ovije prostor. Ne glede na to, kar izberete, si prizadevajte za doslednost in barvo vaše spalnice združite z dekorjem in materiali, ki dopolnjujejo udobje.

Nekateri prisegajo na črno-belo kombinacijo

Ste že navdušeni nad prenovo svoje spalnice za boljše udobje? Zakaj ne bi začeli na novo z izbiro enega od številnih odličnih dodatkov ali pohištva pri Pohištvo 123?

Objavljeno v: Spalnice