3 praktične koristi, ki jih prinaša klasično bonell vzmetenje

Bonell vzmetenje na vzmetnici je zagotovo eno izmed najbolj poznanih vzmetenj na ležiščih, ki jih sicer nekateri bolj poznate pod nazivom vzmetnice s šlarafijskim vzmetenjem, drugi pa pod izrazom bonell.

Razlog za to se skriva v tem, da ima bonell vzmetenje, med vsemi ležišči, zdaleč najdaljšo zgodovino, saj se je industrija proizvodnje sodobnih ležišč in vzmetnic, pravzaprav začela s klasičnimi vzmetnicami na kovinske vzmeti (ki smo jih poimenovali šlarafija).

Kljub temu, da velja bonell vzmetenje za starosto med vsemi ležišči in kljub temu, da danes, na trgu, praktično vsako sezono, pride kak nov material in izdelek na področju spanja, pa vseeno šlarafijske vzmetnice bonell, ohranjajo neverjetno visoko priljubljenost, tako pri kupcih, ki se prvič odločajo za bonell vzmetnico, kot tudi pri tistih, ki novo ležišče, menjujejo s starim.

Še posebej je zanimivo opazovati trend tistih, ki so do danes uporabljali ležišča z šlarafijskim vzmetenjem, kako se tudi ob nakupu nove vzemtnice, odločajo za ponoven nakup bonell ležišča.

Med glavne 3 koristi, ki jih prinaša bonell vzmetenje sodijo zračnost vzmetnice s primerjavo s katerimkoli drugim, sodobnim ležiščem, trpežnost in obstojnost vzmetnice in ceno (ki pa se od ponudnika do ponudnika šlarafijskega vzmetenja, zelo spreminja).

Bonell vzmetenje

Te tri koristi, ki jih prinaša bonell vzmetenje, v primerjavi z ostalimi vrstami ležišč, predstavljajo tako veliko razliko, da se danes ogromno proizvajalcev, kljub uporabi sodobnih materialov, odloča za razvoj ležišč, ki imajo zraven novih materialov, osnovo ležišča sestavljeno iz jedra bonell, v mnogih primerih, pa celo iz dvojnega jedra.

Vzmetnica bonell je zračna prvenstveno zato, ker kovinsko ogrodje obdaja zgolj različna vrsta prevlek in materialov, samo jedro vzmetnice pa ostaja zračno in prosto. Slednje prispeva k zračnosti vzmetnice, za katerega pa vemo, da za seboj prinese še rešitev odgovora na vprašanje prevelike vlažnosti drugih vrst vzmetnic. Obenem pa zračnost vzmetnice prispeva tudi k njeni udobnosti. In higieni.

Bonell vzmetnica je tudi enostavno prenosljiva in se ob dostavi ne lomi. Čeprav zagovorniki zložljivih ležišč venomer poudarjajo kako je prednost enostavne dostave zložljivih vzmetnic iz ostalih materialov, velja poudariti, da je pa ravno pri bonell ležišču prednost v tem, da smo lahko edino pri njej, 100% prepričani, da se ob dostavi ne bo zlomila. Za vse ostale vzmetnice, moramo za to trditev, prodajalcu preprosto verjeti.

Ker bonell vzmetnica ni zložljiva, je to največje in najbolj zanesljivo zagotovilo, da se le ta, ne bo zlomila.

Ob tem ni nepomembno omeniti, da je trpežnost tovrstne vzmetnice praktično večna in trajna, za vse ostale vrste ležišč, pa moramo spet bolj ali manj verjeti prodajalcem.

Za koga je priporočljivo bonell vzmetenje?

Bonell vzmetnica se najbolj priporoča za vse, ki jih v prvi vrsti zanima obstojnost in trpežnost vzmetnice, takoj, na drugo mesto, pa postavljajo pomembnost zračnosti vzmetnice.

Če ob tem želite še najti cenovno ugodno vzmetnico s šlarafijskim vzmetenjem, pripororočamo, da si ogledate tudi našo ponudbo vzmetnic, na povezavi tukaj.

Objavljeno v: Spalnice