Kateri jogi je najboljši?

Glede na to, da ponavadi vsak proizvajalec ležišč in vzmetnic, z najrazličnejšimi argumenti hvali svoje ležišče, smo se na našem blogu, odločili podrobneje pregledati kateri jogi je najboljši, ne glede na to, kdo je proizvajalec posameznega ležišča.

Žal enoznačnega odgovora na vprašanje o najboljšem jogiju, ki bi bil primeren za prav vse osebe, ni. Tako kot pri vsaki drugi stvari v življenju, velja tudi pri jogijih, da so različni tipi ležišč, primerni za različne ljudi. Pač v odvisnosti od starosti uporabnika, teže uporabnika, spalnih navad uporabnika, njegovih specifičnih potreb, hkrati pa tudi cene različnih jogijev v primerjavi s kakovostjo, ki jo nudijo.

Kateri jogi je najboljši

Kakovostni jogiji so nedvomno seveda dražji od tistih najcenejših, a, če ste ravno v fazi nakupa jogija, ne bo odveč opomniti, da tudi dražji jogiji še ne odražajo nujno kakovosti. Saj nekateri ponudniki jogijev ceno svojih izdelkov dvigujejo zgolj zaradi tega, ker ciljajo na kupce, ki avtomatsko smatrajo, da drag jogi, pomeni tudi kakovostno ležišče.

Če torej iščete najboljši jogi za vaše potrebe, bo najbolje, če se nakupa in izbire jogija lotite pri odgovorih na naslednja 3 vprašanja:

  • kakšna je potrebna dimenzija vašega jogija (po višini je najbolj ustrezen jogi tisti, ki je najmanj 10 cm daljši od višjega spečega na ležišču - v kolikor gre za dvoposteljno ležišče).
  • kakšna je potrebna trdota vašega ležišča, pri čemer se za tiste, ki imate občasno ali redno težave s hrbtenico, priporoča trše ležišče
  • iz kakšnih materialov naj bo vaš jogi. Speči, s prekomernim nagnjenjem k potenju, si pravgotovo ne boste izbrali ležišča iz spominske pene, saj le to, slabše prepušča vlago in v manjši meri zagotavlja zračenje ležišča. Po drugi strani, boste ležišča iz poliuretanskih in zračnih pen, izbrali tisti, ki prisegate na svežino, mehkobo, obenem pa iščete jogi za ustrezno/ne previsoko ceno.

Kateri jogi je najboljši

Preprost postopek, da ugotovite kateri jogi je najboljši, za vas

Če vas zanima kateri jogi je najboljši, ne bo narobe, če med seboj primerjate posamezna ležišča. Pri čemer svojo “domačo mini raziskavo ustreznih ležišč” za vaš tip spanja, naredite tako, da primerjate “hruške s hruškami” in “jabolka z jabolki”.

Zapisano drugače: primerjate primerljive jogije med seboj. To naredite tako, da določeni skupini ležišč na prvo mesto postavite skupen imenovalec, ki je vam, v zvezi z jogiji, tudi najbolj pomembnen.

Če je to npr. dimenzija ležišča (vključno z višino jogija), si na seznam potencialnih ležišč za nakup, izpišite samo ležišča, ki ustrezajo vašim želenim dimenzijam.

Nato se lotite drugega skupnega imenovalca. Če je ta npr. določena vrsta materiala, iz seznama odstranite vsa tista ležišča, ki ne vsebujejo vam želenega materiala.

Nato se lotite tretjega skupnega imenovalca preostanka jogijev in postopek ponavljajte tako dolgo dokler ne boste na izbiro imeli le še enega ali dveh jogijev.
Na ta način boste najlažje in najhitreje prišli do točno tistega jogija, kot ga potrebujete.

Objavljeno v: Spalnice