Novo pri Pohištvo 123 – sestavite jedilno mizo glede na vaše želje!

Dejstvo je, da je jedilna miza osrednji in najbolj pomemben del kuhinje oz. jedilnice. Ne gre zgolj za kos pohištva, ampak je psihološko gledano veliko več. Je tista, ki vabi družino, naj se zbere okoli in sede malce bližje drug drugemu. Na ta način omogoči, da se družina bolj zbliža ali ohrani trdne odnose, pa tudi če samo enkrat ali dvakrat na dan. Poleg tega je jedilna miza običajno večnamenska. 

Moderno in elegantno jedilno mizo lahko sestavite sami

Kuhinjska miza je vedno opravljala dvojne in trojne naloge. Še preden je elektrika prišla v naše domove, so jedilniško mizo uporabljali za domače naloge, šivanje in druga gospodinjska opravila. Tam so pripravljali obroke, poučevali otroke, družine so rasle in dozorevale, ko je kuhinjska miza nemo opazovala. Glede na to, koliko časa so zgodnje družine preživele okoli te osnovne lesene konstrukcije, ni čudno, da imajo mize za nas poseben pomen

Zato je toliko bolj pomembno, da izberete resnično pravo mizo, ki vam bo učinkovito služila številna leta.

Veliko smo že pisali o lesenih mizah in klopeh, danes pa gremo še korak dlje. Predstavili bomo prav poseben program v naši ponudbi, ki dejansko omogoča, da si mizo sestavite čisto po vaših željah. Še prej pa poglejmo, zakaj bi ob vsej ponudbi različnih jedilniških miz na našem trgu sploh morali sestaviti tako po svojih željah. 

Mizna plošča nektar v različnih dimenzijah z ravnim robom

Zakaj kombinirati jedilno mizo?

1. Ne najdete prave dimenzije

Pri opremljanju prostorov na splošno moramo namreč upoštevati nekaj osnovnih pravil: najprej izbiro velikosti kosa pohištva glede na prostor, v katerem se bo nahajal.

Kot smo že omenili, mora miza v jedilnici odigrati pomembno vlogo. Zato bo morala njena velikost ustrezati prostoru in funkciji, ki jo bo primarno opravljala. Vendar to ne pomeni, da mora biti nesorazmerna s preostalim prostorom.

Pri izbiri jedilne mize vedno upoštevajte velikost tlorisa prostora, kamor jo namestite. Če imate veliko jedilnico, izberite dolgo in trdno mizo. Enako velja, če imate majhen prostor: predlagamo, da izberete mizo, ki izstopa po svoji obliki in velikosti glede na prostor – a seveda vseeno ne preseže razmerja.

Če torej ne najdete primerne mize, ki bi ustrezala tako s ploščo kot nogami, je idealna rešitev, da jo sestavite sami. Dimenzije zgornjega in spodnjega dela boste tako lahko skombinirali kar sami. 

2. Ne najdete funkcionalne jedilne mize

Pri izbiri, kje postaviti mizo v jedilnico, vam priporočamo, da poleg razmerij v primerjavi s preostalim prostorom upoštevate tudi njeno funkcionalnost.

Dejansko je miza pripomoček za „opremo“, ki ima estetski in praktični pomen. Za kosilo in večerjo uporabljamo mizo. Jedilnica je tako oboje – prostor za obedovanje in prostor za druženje z gosti.

Ko postavite mizo v jedilnico, pustite okoli nje dovolj praznega prostora. Bolje je izbrati manjšo mizo, ki omogoča svobodo gibanja, kot pa veliko mizo, ki je lahko estetsko popolna, vendar neprimerna za prostorskost vašega doma.

Ker tu spet lahko pride do težav – našli ste npr. mizo s pravo dimenzijo plošče, a je spodnji del preširok – je lastna kombinacija plošče in nog odlična rešitev. 

Zdaj ko vemo, zakaj je pravilna kombinacija plošče in nog tako zelo pomembna, preverimo, kaj lahko pričakujete od naših miz, ki jih lahko sestavite sami. Predvsem je pomembno vedeti, da so take sestavljene mize ne samo slabše, ampak v večini primerov še boljše in bolj stabilne kot klasične, že sestavljene jedilne mize. 

Kovinsko podnožje v obliki črke X

Lastnosti/prednosti naših miznih plošč

Odporen material

Vse plošče so izdelane iz kakovostnega, trajnega in vzdržljivega materiala – masivnega, oljenega hrastovega lesa v rustikalnem stilu. Take mizne plošče so zato primerne ne samo za notranjost, ampak so odlična izbira tudi za postavitev na teraso ali balkon. Z malce pravilnega vzdrževanja so namreč odporne na večino slabših vremenskih razmer.

Različne dimenzije

Na voljo so mizne plošče različnih debelin in dimenzij. Plošče so tako kompatibilne z vsemi oblikami nog iz istih programov. Izbirate npr. lahko med dimenzijami:

  • 160 x 90 cm
  • 180 x 90 cm
  • 200 x 100 cm
  • 220 x 100 cm

Različne oblike robov

Glede na potrebe ali zgolj stilske preference lahko izbirate med miznimi ploščami z različno obliko robov. Trenutno ponujamo zaobljen rob, raven rob, naravni rob ali švicarski rob. 

Kovinsko podnožje pajkaste oblike

Lastnosti/prednosti naših kovinskih nog

Kakovosten material

Tako kot mizne plošče so tudi izdelane iz najkakovostnejše kovine, ki zagotavlja stabilnost in trajnost. Brez težav kljubujejo slabim vremenskim razmeram.

Številne oblike različnih dimenzij

Mnoge različne oblike za različne okuse in sloge ponujajo bogat izbor za še tako zahtevne kupce. Odločili se boste lahko za klasične ali malo manj klasične kovinske noge:

  • v obliki grške črke Lambda
  • v obliki črke U
  • v obliki črke X
  • v obliki črke W
  • pajkaste oblike (kar 3 različne verzije)
  • v obliki črke X, ki imajo po sredini leseno prečko (tudi 3 različne verzije)

Kompatibilnost

Večina kovinskih nog je kompatibilna z miznimi ploščami v okviru istih programov. Paziti je treba le, da izberete ustrezno dimenzijo.

Sklep

Ne glede na to, da smo ljudje bitja navad in da včasih težko sprejemamo novosti, vas pozivamo, da včasih preprosto tvegate. Če še vedno prisegate na klasične, sestavljene mize, naj vam zaupamo- tudi te so sestavljene iz več delov, le da ne morete sami odločati o tem. Izberite torej nekaj novega in vdihnite tradiciji kanček funkcionalne sodobnosti.

Objavljeno v: Jedilnice