Kako opremiti spalnico v kateri je malo prostora?

V prispevku spodaj, so predstavljeni nasveti in ideje za ureditev spalnice v kateri načeloma nimamo dovolj prostora za postavitev standardne pohištvene opreme v spalnici. Z vprašanjem kako opremiti spalnico, še posebej, če je ta zelo majhna, se namreč sooča ogromno naših obiskovalcev in kupcev pohištva.

Glede na to, da vsaka spalnica pravzaprav potrebuje osnovne pohištvene elemente (posteljni okvir za eno ali dve osebi), garderobno omaro, nočno omarico in, po potrebi, še nizko komodico za shranjevanje spodnjega perila ter nogavic, se zna zelo hitro zgoditi, da v spalnici zmanjka prostora za vse te elemente. Še manj pa se najde prostora za še kakšen dodaten kos pohištva oz. za dodatne ideje za ureditev spalnice.

Ideje za izbiro posteljnega okvirja

Ena izmed možnosti v majhnih spalnicah je namestitev posteljnega okvirja, ki ga je moč dvigniti in tako prostor pod samo posteljo, uporabiti kot garderobni del (za shranjevanje dodatne posteljnine ali zimske garderobe). Največkrat se opremljevalci majhnih spalnic, v tem primeru, odločite za dvižno posteljo, ki ima dvižni del zasnovan od nog proti glavi.

So pa možnosti pri dvižnih posteljah tudi drugačne. Na pohištvenem trgu zagotovo lahko najdete tudi dvižno posteljo, ki se dvigne iz strani. S čimer je dostop do dela postelje pod vzmetnico, omogočen iz strani.

Preverite ponudbo naših predlogov za postelje v spalnicah, na povezavi.

Kako opremiti spalnico?

O omarah za spalnico...

Dodaten prostor v majhni spalnici lahko prihranite z nočnimi omaricami, ki se “pospravijo” pod oz. v sam posteljni okvir - v kolikor seveda le teh, ne potrebujete.

Namesto klasične, tipske omare za spalnico, lahko izberete vgradno, med garderobnimi omarami za oblačila pa izberite ožje, manj globoke in pa tiste, ki imajo namesto klasičnih, nameščena drsna vrata.

Da vam ne bo potrebno iskati še dodatnega prostora za namestitev ogledala, med garderobnimi omarami, izbirajte takšno, ki ima delno ali v celoti, vratno, omarno krilo, zapolnjeno z ogledalom.

Kako opremiti spalnico?

Kako izbrati nočno omarico?

Nekaj prostora v majhni spalnici lahko prihranite tudi s premišljenim izborom nočne omarice. V kolikor je prostora med zidno steno in posteljnim okvirjem premalo, razmislite o ožjih ter manjših nočnih omaricah, v nekaterih primerih tudi ni potrebno, da na obe strani posteljnega okvirja, namesite obe nočni omarici.

Nočne omarice so lahko krasno dopolnilo k spalnicam, med ponudbo pa izbirajte takšne, ki ustrezajo vašemu stilu in izgledu spalnice, obenem pa imajo kak odprt in tudi zaprt predal. Tako boste reči, ki jih ni potrebno imeti na omarici, ves čas, lepo, tekom dneva, pospravljali v predal, izgled spalnice pa bo bolj umirjujoč in urejen.

Kako opremiti spalnico?

Izbira ležišča in posteljnega okvirja….

Pri posteljnih okvirjih bodite v prvi vrsti pozorni, da boste izbrali takšnega, na katerega bo sodila vrsta vzmetnice, ki najbolj ustreza vašim spalnim navadam in potrebam. Šele nato imejte v mislih estetiko in ceno. Povprečen človek “prespi” skoraj tretjino svojega dneva, zato je zelo pomembno, da najprej izberete ležišče oz. vzmetnico, ki vam ustreza, šele nato pa, da vam je tudi všeč. 

Objavljeno v: Spalnice