Katero vzmetnico kupiti? - 3 sklopi vzmetnic, ki jih izbere največ ljudi

V zapisu spodaj, smo tokrat pripravili 3 preproste, a zelo uporabne in praktične nasvete za vse, ki se sprašujete katero vzmetnico kupiti. Kar se, ob poplavi vedno večjega števila ponudnikov vzmetnic, sprašuje vedno več bodočih kupcev vzmetnic.

Glede na to, da so med vzmetnicami, danes med najbolj zaželenimi in popularnimi, predvsem vzmetnice s poliuretansko peno in različnimi nadvložki (zaradi ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo), vzmetnice z žepkastimi vzmetmi ter vzmetnice v kombinaciji klasične šlarafije in različnih poliuretanskih pen, smo spodaj naše zbrane nasvete, osredotočili, predvsem na slednje.

Katero vzmetnico kupiti

Zakaj in kdaj se odločiti za ležišča iz poliuretanske pene?

Za ležišča iz poliuretanske pene se boste odločili predvsem tisti, ki iščete najbolj ustrezno razmerje med kakovostjo in ceno, saj ležišča iz poliuretanske pene, veljajo za cenovno ugodnješa ležišča, hkrati pa je največ tovrstnih ležišč, mogoče dobiti tudi v vseh standardnih dimenzijah vzmetnic.

Za razliko od preteklosti, vsebujejo danes, vsa sodobna poliuretanska ležišča, tudi že antialergijske komponentne (proti pršicam, ipd...), hkrati pa imajo ležišča iz poliuretanskih pen, tudi v večini primerov, dodatno ojačane robove (posamezni modeli tudi z ecofilcem).

Za koga so primerne vzmetnice z žepkastimi vzmetmi?

V naslednjo skupino najbolj priporočljivih vzmetnic zagotovo sodijo vzmetnice z žepkastimi vzmetmi, ki so predvsem v zadnjem desetletju, postale pravi hit na področju ponudbe kakovostnih ležišč.

Razlog za slednje se skriva v tem, da ležišča z žepkastimi vzmetmi, po eni strani, omogočajo ležanje na klasični šlarafiji (ki že tradicionalno velja za eno izmed najbolj zračnih rešitev spanja), hkrati pa žepki, v katere so oblečene posamezne vzmeti, onemogočajo, da bi se vzmeti premaknile in nesorazmerno razporedile po celotnem ležišču.

Zaradi tega vedno več kupcev klasičnih šlarafijskih vzmetnic, le te zamenjuje, z vzmetnicami z žepkastimi vzmetmi. Obenem so tovrstne vzmetnice dodatno ojačane z različnimi spalnimi podlogami iz bolj ali manj trdih pen, dodatno pa jih večina med njimi, vsebuje štiri ali celo več slojno zaščito iz ecofilca, različnih pen, zaščitnih platen in yufina.

Katero vzmetnico kupiti

V katerih primerih izbrati univerzalne in predvsem cenovno ugodne vzmetnice?

V tretjo skupino najbolj privlačnih vzmetnic sodijo univerzalne vzmetnice, ki so pridobile na popularnosti, predvsem zaradi svoje enostavnosti in posledično, privlačne cene.

Takšne vzmetnice omogočajo praktičen prevoz, saj jih za razliko od večjih in trših vzmetnic, pri dostavi lahko zavijemo v rolo, dodatno pa vsebujejo snemljive in pralne prevleke ter zaščitne sloje tkanin.

Univerzalne in cenovno ugodne vzmetnice kupci največkrat izberejo v primerih opremljanja večjih nastanitvenih in spalnih kapacitet (hostli, prenočišča, ipd...), saj jih odlikuje možnost enostavne in hitre dostave, dobra cena in pa standardne ter univerzalne dimenzije, ki omogočajo, da tovrstne vzmetnice postavimo v praktično, vsak, klasično in standardno oblikovan, posteljni okvir.

Če se torej sprašujete katero vzmetnico kupiti, vam svetujemo, da v ožji izbor uvrstite vzmetnice, iz sklopov, ki jih predstavljamo zgoraj.

Objavljeno v: Spalnice