Ali se odločiti za klubsko mizico v visokem sijaju?

Ena izmed najbolj privlačnih možnosti in eden izmed najbolj pogostih pohištvenih trendov, je, ne samo v dnevnih sobah, temveč tudi povsod drugod, nakup pohištva iz visokega sijaja. Klubske mizice in tudi ostalo pohištvo iz visokega sijaja, je moderno, lepo na videz, se fantastično kombinira z ostalim pohištvom, obenem pa tudi enostavno za čiščenje in vzdrževanje.

Klubska mizica visoki sijaj

A vendar imajo bodoči kupci novega pohištva, nemalokrat pomisleke ali se odločiti za pohištvo, še posebej pa klubske mizice v dnevnih sobah, iz visokega sijaja.

Zato smo spodaj pripravili nekaj kratkih napotkov, na podlagi katerih vam bo odločitev o nakupu klubske mizice v visokem sijaju, olajšana.

Kot vemo, je možnosti za umestitev klubske mizice, v dnevni prostor, precej. Že v članku Kakšne klubske mizice kupujemo najraje, smo videli, da je izbor klubskih mizic zelo pogosto pogojevan s ceno mizic, namembnostjo, vrsto materiala izdelave mizic in dizajnom.

Je pa, kot rečeno, zelo pogosto pri klubskih mizicah, na prvo mesto, postavljeno tudi vprašanje uporabnosti in smiselnosti visokega sijaja.

Prednost klubske mizice iz visokega sijaja, se izkazuje skozi bleščeč dekor dnevne sobe. Kot že omenjeno, se takšna klubska mizica, tudi lažje in hitreje čisti, pa tudi njena odpornost na morebitne ostanke vlage (od kozarcev na mizi), sadja in ostalih prigrizkov, ki jih zelo radi postrežemo, v dnevni sobi, je večja od ostalih miz, ki so izdelane iz drugih materialov.

Klubska mizica visoki sijaj

Tiste, ki imate pomisleke, da bi se na klubskih mizicah iz visokega sijaja, poznali rezi in praske od reči, ki jih odlagamo na mizno površino, pomirimo s tem, da je danes tehnologija izdelave pohištva v visokem sijaju, napredovala že tako daleč, da je, praktično zelo težko narediti vidne reze in praske ob normalni rabi pohištva - razen, če se namerno ne lotimo uničevanja in praskanja po pohištvu.

Navsezadnje pa se visoki sijaj, za razliko od ostalih materialov, iz katerega je najpogosteje izdelano pohištvo za dnevne sobe, lahko s posebnimi premazi tudi dodatno zaščiti in spolira. Tega ne morete narediti na pohištvu, ki vsebuje naraven, masiven les in steklo.

Prah na pohištvu iz visokega sijaja, je tudi lažje odstraniti, kot prah na pohištvu iz drugih materialov. Če se ob tem odločite za visoki sijaj v beli barvi oz. svetlejših barvnih odtenkih, zadošča za redno vzdrževanje in izgled čiste dnevne sobe, enkrat tedensko obrisati prah. S čimer so tudi stroški in čas vzdrževanja takšnega pohištva, znatno skrajšani.

Zaradi zgoraj naštetih razlogov, se danes tudi proizvajalci, marsikaterih dekorativnih klubskih mizic, ki dajejo videz starinskih klubskih mizic, odločijo za njihovo finalno obdelavo v visokem sijaju.

Objavljeno v: Dnevne sobe