Dnevni regali za večnamensko rabo v dnevnih sobah

Glede na to, da so najrazličnejši regali in komode, ki jih praviloma najpogosteje uporabljamo v dnevnih sobah, eden izmed najbolj iskanih pohištvenih elementov v naši ponudbi, prikazujemo spodaj nekatere izmed najbolj prodajanih regalov pri nas.

Osnovni regali za dnevno sobo

Dnevni regali

V osnovi se regali za dnevno sobo ločijo na enostavne regale, ki jih je mogoče namestiti na steno, le ti pa se ločijo z enojmimi in več številnimi odlagalnimi mesti. Izdelani so v več različnih barvah in iz MDF materiala, med najpogosteje uporabljanimi dimenzijami pa najdemo takšne z eno, dvema ali tremi odlagalnimi policami ter v poljubnih širinah in višinah.

Globina tovrstnih regalov, primernih za dnevne sobe, se giblje okrog 29 cm.

Takšni regali so primerni za dnevne sobe, pisarne in otroške sobe, lahko pa nam služijo kot viseči knjižni regali ali kot samostoječi regali kot dodatek našemu osnovnemu pohištvu.

Celotna, aktualna ponudba, v kateri so predstavljeni vsi regali za dnevno sobo, je predstavljena na povezavi.

Kombinatorni, navadni in kotni regal za dnevno sobo

Kombinatorni, navadni in kotni regal za dnevno sobo

Za razliko od visečih in vzdolžnih regalov z enim ali več odlagalnimi mesti, so na drugem mestu, med regali po katerih je največ povpraševanja, regali in odlagalne police, ki jih je mogoče oblikovno poljubno spreminjati. Primerni so za postavitev tako ob zidno steno dnevne sobe ali v kot.

Najbolj znani med njimi so regali pravilne, kvadrataste oblike, pri katerih je širina in dimenzija enaka (61 cm), globina takšnih regalov pa se začne pri 29 cm. Dobiti jih je mogoče v obliki visečih regalov za steno, v različnih barvah in z možnostjo različnih oblik.

Med najbolj priljubljenimi oblikami so kvadratasti, vzdolžni in stopničastno vzepnjajoči regali, kjer ima vsaka naslednja omarna vertikala, po eno odlagalno mesto več.

Tovrstne regale lahko v dnevnih sobah in ostalih prostorih obesimo na steno ali postavimo na tla ob pisalne mize in ostalo pohištvo. Kot izjemno praktični so se tovrstni dnevni regali pokazali tudi kot kotni regal za dnevno sobo.

Takšni regali za dnevno sobo lahko služijo kot dodatni ali osnovni knjižni regali, omare za dnevno sobo ali kot dodatno pohištvo za dnevno sobo ali pisarniški prostor.

Moderni dnevni regali

Moderni dnevni regali

Prednost modernih dnevnih regalov je v njihovi raznoliki kombinatoriki in igri materialov in barv, slednje pa interesenti regalov s pridom izkoriščajo tako, da svoje moderne dnevne sobe opremijo s sodobnimi in trendovskimi regali, ki se tako oblikovno kot stilsko ujemajo z ostalim pohištvom v dnevni sobi.

Moderni dnevni regali so tako dobavljivi z najrazličnejšimi dodatnimi detajli (srebrne nogice, poličniki, knjižne police, viseč poličnik z različnim številom odlagalnih mest, raznoliki poličniki s knjižnimi regali z možnostjo zapiranja posameznih ličnic omarnih prekatov).

Moderni dnevni regali so se med kupci uveljavili predvsem kot praktični in poceni regali, ki jih je mogoče poljubno postaviti v dnevne sobe, lahko pa jih uporabimo kot regal za knjige, tudi tv regal ali pa nam služijo kot preprosti regali za shrambo.

Stenske police

Stenske police

V kolikor nam stene v dnevni sobi omogočajo namestitev dodatnih polic za odlagalna mesta naših fotoalbumov, glasbenih in knjižnih zbirk ali preprosto spominkov, nam bodo v dnevni sobi prišle prav stenske police.

Stenske, enostavne, lesene, odlagalne police je mogoče dobiti v poljubnih barvah in izdelane v MDF trpežnem in kompaktnem materialu, med najbolj priljubljenimi barvami pa so wenge, roza, bela, rdeča in zelena.

Tovrstne stenske police so izjemno priljubljene tudi za izkoristek prostora v otroških sobah, kjer jih namestimo v bližino pisalnih miz ali postelje naših otrok.
Tako nameščene služijo kot knjižne police in dnevni regali, na katere lahko naši otroki pospravljajo in odlagajo tudi svoje priljubljene elektronske naprave (tablice, mobilne telefone,..), ki jih želijo imeti vedno pri roki.

Zaradi svoje kompaktnosti so stenske police vzdržljive in primerne tudi kot knjižne police in knjižni regali, uporabimo pa jih lahko tudi v ostalih prostorih, kjer služijo kot okrasni dekor (preprostori, hodniki, dodatna omarica v kopalnicah, regali za shrambo,...).

Regal za tv

Regal za tv

Med zdaleč najbolj povpraševane pohištvene elemente v vseh dnevnih sobah sodijo dnevni regali za tv, ki jih je po možnosti, mogoče postaviti ali namestiti v različne predele dnevne sobe.
Ogromno opremljevalcev dnevnih prostorov se zato zanima za regal za tv, ki ga je mogoče postaviti v kot, seveda pa nas kotni regal za dnevno sobo zanima tudi v izvedbi v kateri je mogoče vanj pospraviti tudi naše knjižne in glasbene zbirke ter ostale sodobne multimedijske naprave.

Medtem, ko preproste, odlagalne, knjižne police, sodijo na proste in širše stene v dnevnih prostorih nad npr. sedežnimi garniturami in drugimi elementi, bo kotni regal odlično zapolnil kotne prostore dnevne sobe in s tem prihranil prostor za postavitev klubske mizice ali drugih elementov, po sredini dnevnega prostora.

Regali za tv in ostali regali za shrambo v dnevni sobi, so največkrat dobavljivi kot leseni regali, tv regal pa lahko z nekaj domišljije, dodatno, lepo okrasimo z okrasnimi elementi kot so ustrezne dekorne vaze, steklene ličnice ali steklene odlagalne police ter drugimi dodatki za dnevni prostor.

Današnji, moderen in sodoben tv regal največkrat vključuje več pohištvenih elementov, ki so med seboj ločeni ali povezani v obliki enega pohištvenega elementa.

K takšnemu regalu se zelo lepo poda kakšna moderna in lična mizica za dnevno sobo, sicer pa lahko tovrstni regal uporabimo tudi kot osnovno pohištvo za dnevno sobo.

Odvisno od naše domišljije in razpoložljivega prostora, lahko posamezne elemente poljubno namestimo ob zidno steno, hkrati pa dodatno in po potrebi, dokupimo še dodatne stenske police in knjižni regal, ki ga namenimo izključno našim priljubljenim knjigam.

Knjižni regal

Knjižni regal

Glede na to, da je dnevna soba prostor druženja celotne družine in tudi naših obiskov s katerimi radi obujamo spomine, ki jih imamo shranjene v najrazličnejših fotoalbumih ali pa v dnevni sobi radi preberemo kakšno knjigo, so razumljivo med najbolj priljubljenimi regali za dnevno sobo, tudi knjižni regali.

Le ti so lahko v dnevni prostor nameščeni kot ločene omare za dnevno sobo, še največkrat pa jih uporabimo kot knjižne police, ki jih namestimo na proste, zidne stene, dnevnega prostora.

Regal za knjige mora, ne glede na to, ali bo nanj postavljena le ena ali več knjig, biti v prvi vrsti trpežen in dovolj kompakten, hkrati pa nameščen na zidno steno tako, da se le ta, ne bo čez čas, povesila. Zato so za knjižni regal predvidene na gosto nasajene vmesne, regalne vertikalne, pri njihovi izbiri pa se največkrat odločamo za barve, ki jih je mogoče kombinirati z vsem ostalim pohištvom po dnevni sobi.

Objavljeno v: Dnevne sobe