Kako opremiti dnevno sobo?

Glede na to, da si vsi, ki smo v fazi opremljanja dnevne sobe, želimo, da bi naša dnevna soba bila tako praktična, kot lepa, a hkrati, da nas opremljanje dnevne sobe, ne bi stalo preveč, smo se za naš tokratni blog, odločili, pripraviti nasvete o tem kako opremiti dnevno sobo.

Kako na opremljanje dnevne sobe vplivajo prostorske omejitve?

Kako na opremljanje dnevne sobe vplivajo prostorske omejitve

Sodobna zasnova stanovanjskih enot in bivalnih prostorov se vse bolj obrača k prostorom, ki so izdelani povsem individualno in različno, tako, da ju, razen v blokovskih stanovanjih, ni dveh dnevnih sob, ki bi ponujala enako razporeditev zidnih sten, posledično pa omogočala enako razporeditev pohištva po dnevnem prostoru.

Zato je osnovna opremljanja vsakega dnevnega prostora najprej njegova prostorska omejitev, sicer pa se je iz prakse pokazalo, da se največ dnevnih sob v sodobnem času opremlja prej v stilu minimalistične opreme s pohištvom, kakor, da v dnevno sobo, damo več pohištvenih kosov.

Sodoben trend opremljanja dnevnih sob zasleduje zraven minimalistične opreme tudi svetle barve, ki prinašajo v dnevni prostor več svetlobe, večjo prostornost in več svežine. Zato boste med pohištvenimi elementi za dnevno sobo, našči več svetlih in belih kosov, le ti pa so pogosto kombinirani z modernimi dodatki (svetila, steklene vitrine, nizke klubske mizice, regali, lične stenske police, ipd…).

Pomen praktičnosti pohištva v dnevni sobi

Za vse, ki se zanimajo kako opremiti dnevno sobo, je drugi najpomembnejši dejavnik odločitve za določeno opremo in pohištvene kose, praktičnost pohištva, ki ga nameravamo v dnevni prostor, umestiti.

Še posebej se slednje izkazuje v manjših dnevnih sobah, kjer pač prostorske omejitve narekujejo, da med pohištvenimi elementi za dnevne prostore, izberemo več takšnih, ki omogočajo večjo funkcionalnost (kavči z izvlečnimi ležišči, nizke klubske mizice z dodatnimi predali, počivalniki z dodatnimi naslonjali za noge, itd…)

Še posebej pri opremljanju manjših dnevnih sob pridejo bistveno bolj do izraza elementi, ki so svetli, regali, ki jih je hkrati mogoče uporabiti za naše knjižne zbirke in avdio ter video naprave in premični kosi pohištva, ki jih v primeru neuporabe, lahko nemoteno uporabimo v drugih bivalnih prostorih naše hiše.

Preverite: ponudba enostavnih in cenovno zanimivih regalov za dnevne sobe

Kako uskladiti barve pohištva v dnevni sobi?

Kako uskladiti barve pohištva v dnevni sobi

Z barvami pohištva v dnevnem prostoru, je tako, da le te največkrat povežemo z največjimi površinami v dnevni sobi (s talnimi oblogami, z barvami zidnih sten, z barvami notranjih vrat, tepihom, barvami zaves, ipd…).

Največkrat pa barve v dnevnem prostoru uskladimo glede na stil, ki ga v naši dnevni sobi, želimo s pohištvom in izborom barv, tudi doseči.

Belo pohištvo za dnevno sobo je zelo priporočljivo in primerno za to, ker ga lahko lepo kombiniramo v vsemi ostalimi barvami. Bela se lepo poda vsem barvam.

Prestižnost in luksuzen izgled dnevne sobe dobimo s kombiniranjem bele (ali črbe) z zlato, srebrno in bakreno ali bronasto barvo.

Moderno dnevno sobo najpogosteje krasijo bolj žive barve. Pri čemer pa strokonjaki priporočajo, da se omejimo od upoarbe živo rdeče in živo rumene, saj tovrstne barvne kombinacije v dnevni sobi, vplivajo na povečanje apetita in agresivnosti.

Nežni barvni odtenki na zidnih stenah se priporočajo za uporabo v kombinaciji s svetlim in naravnim, lesnim pohištvom. Čudovito se k domačemu stilu dnevne sobe podajo tudi temnejši lesni vzorci z vidnimi letnicami in lesno strukturo.

Dekore dnevne sobe je ta, ki da na koncu opremljanju našega dnevnega prostora, zaključen pečat.
Lepo se bo v našo dnevno sobo podala kakšna moderna in svetleča vaza, na dnevni regal lahko postavimo kako spominek, še največ pa bomo dosegli, če poskušamo naš dnevni prostor, ne preveč natrpati s pohištvenimi elementi, saj še posebej pri orpemljanju dnevne sobe velja, da je včasih manj, bistveno bolje, kot več.

Priporočamo še: Na kaj biti pozoren pri opremljanju dnevne sobe

Objavljeno v: Dnevne sobe