Pred nakupom in izbiro otroške pisalne mize

Otroške pisalne mize

Starši in vsi ostali, ki opremljate otroško sobo in si želite vanjo postaviti ustrezno in primerno otroško pisalno mizo, si lahko v tem prispevku preberete nekatere praktične napotke, ki se jih splača upoštevati, preden se odločite za nakup otroške pisalne mize.

Največkrat se za ločeno pisalno mizo za otroka, odločate tisti, ki opremljate otroške sobe po elementih, medtem, ko tisti, ki nakupujete tipski sestav otroške sobe, le to, dobite v kompletu z ostalim pohištvom za otroško sobo.

Otroške pisalne mize

V primeru samostojnega nakupa otroške pisalne mize, staršem svetujemo, da vnaprej določijo kje v otroški sobi, bo pisalna miza, postavljena, saj je od tega odvisno ali izbrati kotno pisalno mizo ali klasično. Hkrati je od položaja postavitve pisalne mize v otroški sobi, odvisno tudi na kateri strani, naj bodo razporejeni dodatni predali pod namizno ploskvijo.

Višina otroške pisalne mize je danes pri večini pohištva že določena standardno, sicer pa imamo za uravnavanje ustrezne višine otroka, ki sedi za pisalno mizo, moč višino prilagoditi tudi z nastavitvijo višine na pisalnem stolu. Če se sprašujete kakšna je najbolj priporočljiva višina otroške pisalne mize, je odgovor zelo preprost. Le ta naj bo takšna, da bo položaj rok otroka, pri opravljanju domačih nalog za pisalno mizo, v pravokotnem položaju

Slednje pa, kot rečeno, se da doseči tako z nastavitvijo višine pisalne mize kot nastavitvijo višine otroškega pisalnega stola.

Otroške pisalne mize

Ob nakupu otroške pisalne mize bodite pozorni tudi na to, da ima miza dovolj odlagalnih mest (regalov, predalov, odlagalnih polic,...) za vse otroške, šolske potrebščine, ne bo pa odveč opomniti, da imajo otroci radi tudi nekatere stvari pospravljene in manj vidne vsem na očem, zato le poskrbite, da bo miza imela vsaj enega, če ne celo več, zaprtih predalov.

V kolikor imate namen na pisalno mizo postaviti prenosni računalnik ali računalniški monitor, ne pozabite med izbiro pisalnih miz, izbirati med takšnimi, ki imajo nekoliko širšo in daljšo namizno ploskev, sicer pa se lahko za računalnik, namesto klasične pisalne mize za otroka, odločite kar za posebno računalniško mizo. Še posebej, če velikost in razporejenost ostalega pohištva po otroški sobi, to omogočata.

Otroške pisalne mize

Načeloma tudi za otroške pisalne mize velja, da naj bodo na fiksnih nosilnicih oz stranicah pisalne mize, čeprav je danes med ponudbo otroških pisalnih miz, moč dobiti tudi takšne, ki imajo kolesca in so premične. Če že, se za premične pisalne mize, odločite v primeru nakupa dodatnih regalov. Premične regale na kolescih lahko otrok postavi pod pisalno mizo, lahko pa si jih “pripelje” k postelji namesto nočne omarice.

Za material otroške pisalne mize vam ni potrebno posegati po dražjih materialih (kot je npr. pravi, masiven in naraven les). Zadošča iverica (ki jo je moč dobiti v najrazličnejših barvnih odtenkih), takšno pa boste tudi lažje barvno in stilsko uskladili z ostalim pohištvom po otroški sobi. Iveralni sestav so tudi lažji za montiranje, pohištvo ni težko, pisalna miza pa s tem postane tudi lažje prestavljiva in prenosljiva.

V kolikor je v otroški sobi zelo malo prostora, se lahko, eventuelno odločite tudi za zložljivo otroško pisalno mizo, a vedite, da otroku slednje najbrž ne bo najbolj po godu, saj ga ni otroka, ki bi ga uspeli navaditi, da je potrebno vsak dan reči iz mize pospraviti in drugi dan ponovno postaviti mizo.

Zato zložljive otroške pisalne mize, pridejo bolj v poštev kot dodatne otroške mize. Za občasno rabo in odlaganje reči, ki jih otrok ne potrebuje vsak dan.

Objavljeno v: Pisarne